Την κεντρική προεκλογική του ομιλία πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη ο Θέμης Σοφός σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, που διεκδικεί την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Νοέμβριο του 2017 για την ανάδειξη νέας διοίκησης στον επιστημονικό σύλλογο της χώρας.

O κ. Σοφός με αφορμή τις εκλογές στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα είναι η ημέρα τω δικηγόρων, είναι η ημέρα της δικηγορικής κοινότητας, η ημέρα που καλούνται οι δικηγόροι να αποφασίσουν για το μέλλον τους. Να απορρίψουν το παλαιό και να υποστηρίξουν το καινούριο, τις καινοτόμες προτάσεις των εργατικών, τις καινοτόμες λύσεις που προτείνουμε για τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας.

Καλούμε όλες και όλους όχι μόνο τους δικηγόρους των Αθηνών αλλά τους δικηγόρους όλης της Ελλάδος απευθυνόμενοι και στους πολίτες διότι και οι πολίτες έχουν δικηγόρο για τη βελτίωση της ποιότητος της καθημερινότητάς τους. Έχουμε προτείνει ήδη λύσεις οι οποίες θα βελτιώσουν την απονομή της δικαιοσύνης, τις διαδικαστικές πράξεις και την καθημερινή ζωή του πολίτη στα δικαστήρια.

Εύχομαι καλή επιτυχία στους υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού των Εργατικών διότι η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη και τους ευχαριστούμε από καρδιάς».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας έδωσαν το παρών πλήθος κόσμου τόσο από το δικαστικό κόσμο αλλά και πολλοί νέοι άνθρωποι που ήθελαν να ακούσουν τις θέσεις των «Εργατικών». Ανάμεσα στους παρευρισκομένους βρέθηκαν και οι Βύρων Πολυδώρας και Μάκης Βορίδης.

Η πρωτοβουλία  υποστηρίζεται από πρόσωπα που «έχουν κάνει χιλιόμετρα» κι εργάζονται καθημερινά στο στίβο της δικηγορίας, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, αλληλεγγύη και  έντονη αγωνιστική διάθεση.

Το πρόγραμμα των «Εργατικών» περιλαμβάνει παρεμβάσεις εξορθολογισμού των ασφαλιστικών επιβαρύνσεων των δικηγόρων. Νέοι δικηγόροι ως βοηθοί Εισαγγελέων και Ανακριτών, νέοι δικηγόροι ως επίκουροι έδρας για την κατάθεση δικογράφων με παράβολο υπέρ του ταμείου Δ.Σ.Α.

Παράλληλα, ηλεκτρονική παρακολούθηση πινακίων τρεχουσών υποθέσεων, εισαγωγή του θεσμού του Δικαστικού Διερμηνέως, εισαγωγή του θεσμού «του βοηθού Εισαγγελέα, βοηθού δικαστή και βοηθού ανακριτή». Συμμετοχή δικηγόρων στη Διοίκηση των Δικαστηρίων, ηλεκτρονική ταχύτητα δικηγόρου και θεσμοθέτηση Επιθεωρητή Δίκαιης Δίκης, καθιέρωση Προέδρου υπηρεσίας, για τη Διοίκηση του Δ.Σ.Α.

© 2017 - 2024 ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ | ALL RIGHTS RESERVED.